piatok 21. júla 2017

České basketbalistky sa chystajú na Bielorusko. Majú mu čo vracať

Prehra im síce ešte štvrťfinálovej dvere úplne nezavrie, ale znamenala by v prípade neskoršieho postupu do play-off ťažkého súpera, pravdepodobne Španielsko či Srbsko.

Zverenkyne trénera Lubor Blažka si vinou porážok s Čiernou Horou a Francúzskom nepriniesli do skupiny žiadny bod navyše. Preto by bol ideálny scenár poraziť v osemfinále Grécko, Turecko aj v stredu Bielorusko, ktoré spolu so Španielskom a Francúzskom na turnaji ešte ani raz neprehrala.

"My musíme dohnať to manko po prehre s Čiernou Horou. Ale tá je silná, takže by som nepovedal, že sme doteraz stratili body, ktoré sme nemali. Som presvedčený, že zatiaľ napĺňame papierové predpoklady.Takto sme to nejako predpokladali a teraz nás čaká ďalšia časť úlohy, "povedal tréner Blažek.

S Bieloruskom nemajú Češky v poslednej dobe pozitívnu bilanciu a prehrali aj oba vzájomné zápasy na minulom šampionáte, ale sebavedomie im dvíha fakt, že spolu hrali dva prípravné zápasy tesne pred turnajom a v oboch aj napriek porážky 67:69 a 64:68 boli rovnocenným súperom.

"Psychicky pomôže, že sme s nimi hrali v príprave dobré zápasy. Navyše sme tam točili celý tím a nehrali na víťazstvo. Holky si na ne veria. Ale každý zápas je iný, "povedal Blažek.

"Každý súper je hrateľný, keď do toho dáme srdiečko. Nie je to tak, že by sme boli o level nižšie, ale nikdy neviete, čo sa môže stať.Teraz sa nám síce toľko nedarilo, ale môžeme tie tri zápasy vyhrať a byť úplne v inej pozícii. Všetci vrátane Bieloruska sú hrateľné súperovi, v príprave sme sa o tom presvedčili, "doplnila pivotka Kamila Štěpánová.

Kľúčom k úspechu bude" upchať "priestor pod košom, kde sa pohybuje (nielen) hviezdna pivotka Jelena Levčenková, ale zároveň nenechávať strieľať súpera za tri body. To je silná zbraň najmä Tatsiana Lichtarovičové, ktorá v uplynulej sezóne obliekala dres Hradca Králové. Celkom majú Bielorusky najviac vystrelených trojok zo všetkých tímov so slušnou úspešnosťou 35 percent.

"Musíme ubrániť ich pivotka.A Lichtarovičová tu tiež nehrá zle, takže to bude najdôležitejšie, "povedala Alena Hanusová, ktorá je zatiaľ na turnaji spolu s Katarínou Elhotovou hlavnou streleckú zbraňou českého tímu. S priemerom 17,5 bodu na zápas je dokonca piatou najlepšie strelkynou celého turnaja po základných skupinách.

Zápas v Debrecíne začne v stredu o 18:00 SELČ.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára