nedeľa 23. júla 2017

Vavruška vie atmosféru odľahčiť, hovorí Teplický veterán Vachoušek

A tiež vsádzať góly. Cez víkend jeho trefa netradične hlavou reflektovala víťaznú cestu proti pražským Bohemians 1905. Teplice nakoniec uspeli 2: 1.

"Poslednou dobou moc gólov nedávam, tento bol našťastie dôležitý," pochvaľoval si autor 43 gólov v slovenskej lige. "Zaplaťpánboh že máme tri body, zaslúžili sme si ich už skôr. Bohemka drela až do 90 .minuty, ale to aj naši chlapci. "

Vavruška robí na Stínadlech herné perestrojku, ktorá sa však do soboty príliš nezrcadlila vo výsledkoch. Panike neprepadal.

"Tréner atmosféru odľahčuje a myslím, že sa mu to darí," kvituje kapitán Vachoušek metódy svojrázneho trénera, niekedy prezývaného český Mourinho. "Boli sme napríklad na fotbalgolfu v Moste. Vďaka podobným veciam sa odreaguje te a nemyslíme len na zápas.Zatiaľ to funguje. "

Aj sám Vavruška hovorí o tom, že profesionálov ťažko naučí viac futbalovo, pretože tieto zručnosti už majú. Veľa sa preto venuje psychickému ladenie. "Výkon hráča sa skladá z fyzickej kondície, techniky, taktiky a z hlavy. V nej sa zápasy rozhodujú, pretože kondíciu majú všetci, "mieni Vavruška. "Na psychike sa dá veľa robiť, to je 70 percent mojej práce. Takže keď sme niečo nezvládli hlavou, je to moja chyba, "berie zodpovednosť na seba.

Práve pred posledným kolom s hlavou musel pracovať viac, pretože liga mala netradične dlhú prestávku. Trvala tri týždne! "Štrnásť dní sme trénovali viac než dosť, ale samozrejme vám chýba herná prax. Je rozdiel, keď stojíte, alebo hráte týždeň čo týždeň.Na druhú stranu to je pre všetkých rovnaké, "mávol 36ročný stredopoliar rukou.

V sobotu Teplice cestujú do Mladej Boleslavi a Vachoušek ver� �, že aj tam bude pokračovať Teplický herný progres. "Výhra nad Bohemka by nás mohla odpichnúť. Nejaký základ bodov máme, ale musíme v tom pokračovať, "zavelil.

Len nerobiť chyby z nepozornosti, apeluje Vavruška. Ako príklad dáva bránku Bohemians po dlhom aute. "S chalanmi máme dobre naučené niektoré veci, sme dlho sústredenie, vieme, čo hrať. Lenže potom urobíme jednu nedôslednosť, nedorazí a okamžite dostaneme facku. Niekomu by lopta skončila na brvne, nám v bráne, "vykresľuje kouč.Práce na hlavách pokračuje, ako predĺžená trenérovho ruka v tom pomáha aj mazák Vachoušek.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára