utorok 11. apríla 2017

, Budúci vlna jazdcov je ešte lepšie ': ako Eritrey na bicykli sa pripravuje na vrchol

Nie futbalistov, ani bežci, ale cyklisti. Daniel Teklehaimanot a Merhawi Kudus vracali do vlasti po zapísala do histórie tým, že sa na prvý čiernej Afričanmi súťažiť v Tour de France, sa bývalý výdavkov niekoľko dní v polka dot King of the Mountains dres. Dosť na to, získať okamžitý nesmrteľnosť v cyklistickom-mad Eritrea.

"Merhawi Kudus a ja privítal prezident a tam bol veľký sprievod v [hlavnej] Asmara," povedal 26-ročný Teklehaimanot. "Nikdy som neveril, že k tomu dôjde, ale to bolo naozaj úžasné a ja som rád, že toľko ľudí doma sa teší náš úspech.Je dobré vidieť svoje emócie, a že im dáva motiváciu rov nako "Daniel Teklehaimanot:., Som hrdý na to, eritrejská koni Tour de France'Více

Dvojica sa súťaží na juhu Afričan-registrovaný MTN-Qhubeka, prvý africký tím k účasti na Tour de France, príbeh niektorí považujú za rovnako nepravdepodobné ako jamajskej bobovej tím konkurenčné u 1988 olympijských hier zimy.

Ale MTN- Qhubeka - obsahuje aj jazdci z Belgicka, Veľkej Británie, Nórska a USA. - ohromil cyklistický svet piate miesto v celkovom poradí tímov

"Ako tím sme mali hviezdne turné," povedal Teklehaimanot, ktorí vzal na bicykli ako chlapec. "Nikdy sme sa očakávať, že to tak dobre, aj keď sme dúfali dobré preteky.Bolo to veľmi príjemné dať niečo fanúšikovia späť. . Všetky eritrejskej fanúšikovia, fanúšikovia z Južnej Afriky a na celom svete, ktoré povzbudzoval nás počas týchto troch týždňov bolo veľkou motiváciou "

pochlebovanie ukazuje, ako cyklistika je nesporný národný špor t - a kvázi náboženstva - v Eritrei, krajine vo výške 6 miliónov, ktorá zostáva do značnej miery nepriehľadná s okolitým svetom.

v Eritrei cyklisti patria medzi najlepšie na kontinente a dominovali afrických šampionátov v posledných rokoch.Od útleho veku, že znížiť svoje zuby na horských cestách a vo vysokej nadmorskej výške: Asmara je 2,325 metrov nad morom, na špičke zrazom Veľkej priekopovej prepadliny

"Je to neuveriteľné, koľko kôl tam. , "povedal Jock Boyer, USA narodený tréner a bývalý Tour de France jazdec, ktorý propaguje cyklistiku v Afrike od roku 2006." mnoho ulíc v Asmare namaľoval dokončovacích línií, pretože majú toľko pretekov. Tieto televízory v kaviarňach ukazujú starej cyklistické preteky. Je to určite krajinou, ktorá bola nitovaním na bicykli po mnoho desaťročí.Je to vášeň a oni sú hrdí na svojich jazdcov "Potrebujeme odpovede na eritrejskej zákonodarcov. | List od Ann Clwyd M P Čítajte viac

Boyer práce s pamätníkmi genocídy v Rwande sa stalo predmetom filmu Rising z popola a jeho tím Rwanda získala kultový status. Od tej doby sa rozšírila do Etiópiou a Eritreou pod názvom Team Africa Rising.

Teraz prebiehajú práce na novej výškovej sústredení v Asmare, a Boyer hodlá priniesť medzinárodných odborníkov s cieľom zlepšiť zručnosti eritrejských mechaniky a masérov. Facebook Pinterest Cyklisti z tímu Rwandy, ktorí spojili svoje sily s jazdcami Eritreou a Etiópiou pod hlavičkou Team Africa Rising.Fotografie: Jonathan Torgovnik / Getty Images

"Snažíme sa zjednodušiť veci tam a pomáhajú zamestnanci dostať do vyššej úrovne. Talent je masívny a ďalšia vlna jazdcov bude lepší ako ten prvý, "povedal.

Team Africa Rising sa tiež zameriava na eritrejských žien cyklistov, ktorí sa ukázali mať toľko potenciál ich mužské náprotivky.V roku 2013, Yerusalem Gebre, Tsehaine sh Fitsum a Senait Mengis dominoval na majstrovstvách Afriky, vyhral zlato v časovke tíme, zatiaľ čo vlani eritrejská cyklistická federácia usporiadala CycloFemme, svoj prvý závod výhradne pre ženy.

K dispozícii je podpora zo strany vládu Eritrey, povedal Boyer, ale logistické problémy patrí výpadky elektrického prúdu, prístupu k vode a "neuveriteľne pomalé" pripojenie k internetu. Potom existujú medzinárodné podozrenie, že Eritrejci sú len snaží využiť šport ako zámienku k úteku diktatúru a žiadať o azyl.V súčasnosti tvoria tretí najväčší národný skupinu, za Sýrčanov a Afgancov, medzi migrantmi, ktorí cez Stredozemné more do Európy.

Traja mladí Eritrejci boli vyzvané, aby trénovať na Medzinárodnej cyklistickej únie vo Švajčiarsku vlani, ale nemohla získať víza od švajčiarskej vlády. "Ďalšou veľkou výzvou je vízová nároky na takmer každej krajine, na ktorú sa snaží navštíviť," h ovorí Boyer. "Vždy sme dostali, aby preukázal, že to nie je len tak, aby tam zostať.V skutočnosti neexistujú žiadne problémy s odborníkmi :. Vedia, že v prípade, že vada, odsekli celú svoju kariéru "Primo Giro dell'Eritrea

Rovnako ako kriket v Indii alebo rugby v Južnej Afrike možno vysledovať na britskej imperiálnej históriu, tak na bicykli v Eritrei je dedičstvom talianskeho kolonializmu, ktorý sa začal v roku 1890. Prvé kolá sa tu predstavený v roku 1898, v závislosti na akademickej FikreJesus Amahazion a generáciu neskôr Eritrejci mali vlastné cyklistické kluby.

Benito Mussolini sa stal diktátorom v Taliansku v roku 1920 sa veľké plány na druhý Roman ríše v Afrike. Asmara bol známy ako "Little Ríma" a stále má architektúru ukázať, ako Taliani snažili, aby to tak.V cyklistického závodu v roku 1939, v Eritrei Ghebremariam Ghebru poraziť niekoľko Talianov a rozbil "koloniálnej mýty o eritrejskej menejcenn osti," Amahazion zaznamenal. Taliansko bola nútená vzdať sa svojej africkej území vrátane Eritrey, po porážke v druhej svetovej war.Tour de France triumfy sú len začiatok, hovorí africký tím MTN-Qhubeka Viac

Ale Eritrejci nesmeli pretekať v prvom Primo Giro dell'Eritrea v roku 1946. Pomenovaný Giro d'Italia, to bola výhradnou doménou talianskej komunity. Od roku 1961 Eritrejčanov bojoval proti horkej vojne za nezávislosť z Etiópie.Nedávny Washington Post článok rozprával, ako bolo kolesá zakázaný na nejaký čas, pretože Etiópia podozrenie, že by mohli byť použité secesionistami pomáhať útoky.

Nezávislosť bola nakoniec uzavretá v roku 1993 a Tour of Eritrea bol vzkriesený osem rokov neskôr ,

Cyklistika naďalej spôsob života. "Je to najpopulárnejší šport v Eritrei," povedal Jean-Pierre Heynderickx, bývalý belgický cyklista, ktorý navštívil krajinu v poslednej dobe. "Dokonca aj v dňoch, kedy sme sa nepreteká, ľudia sa k nám priblížil na ulici a začal sa s nami baviť o športe.

" Som naozaj ohromený výšku úrokov. Je to tam na bežných dní. Ale na pretekárskych dňoch všetci sa zameriava na jazdu na bicykli.Pracoval som spoločne s federáciou na pomoc s nastavením veľké obrazovky dať fanúšikom možnosť sledovať preteky. Aj počas Tour de France, bolo ich tam veľa miest Předaukční výstava. "

Heynderickx zúčastnili nedávnej eritrejských národný šampionát v Asmare. "Boli tam tisíce fanúšikov čakajú, až na ceste, niekedy v dvoch až troch radoch. Bolo to neuveriteľné. Som sotva videl toľko ľudí, ktorí sledovali preteky naživo. - to bolo naozaj niečo zvláštne "


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára